Hoppa till sidans innehåll

Info till O-Ringenfunktionärer

08 NOV 2022 21:30
Här kommer lite mer information om Åre OKs åtaganden och vad du kan bidra med som funktionär under O-Ringen Åre 2023.
  • Uppdaterad: 08 NOV 2022 21:30

Hej alla medlemmar - Vill du bli funktionär?

Det börjar nu dra ihop sig till nästa års stora event i Åre nämligen O-Ringen i slutet på juli.

Jag - Gunnar Hedberg - har under oktober månad pratat med majoriteten av er per telefon och ser nu fram emot att ni fullföljer er positiva inställning till att bli funktionär och snarast registrerar er i vårt funktionärsregister MOBILISE. Det tar bara några få minuter och ni gör det här:

https://oringen.mobilise.se/www2/Forms/ClerkForm/Clerk.aspx?arr=9093981&lang=SE

Om ni gör det nu och helst före jul kan vi sedan enkelt följa upp och sprida information om hur arbetet ska gå till under våren 2023 samt inte minst veckorna före och under tävlingsveckan (v 28-30) beroende på när ni kan ställa upp och vilket uppdrag ni tar på er.

Åre OK är medarrangör tillsammans med flera andra klubbar i Jämtland och Tröndelag och arbetet har pågått under flera år men pandemin medförde att arrangemanget flyttades fram två år och nästa år är det äntligen dags.

Det är alla ni som engagerar er ideellt på er fritid som gör arrangemanget möjligt. Drygt 1000 funktionärer kommer att lägga ner över 75 000 timmar för att O-Ringen ska bli av och det kommer att generera en fin slant till vårt fortsatta klubbarbete.

Vi behöver folk med olika kompetenser såsom campingvärdar, parkeringsvakter, IT-kunnigt folk, kioskpersonal, bussvärdar, vätskekontroller i skogen och ute på arenorna och vid de olika startplatserna, kontrollvakter ute i skogen, elektriker, rörmokare, viltavdrivning mm.

Som ni märker finns det en plats för alla. Vi i Åre OK har primärt tagit på oss att i första hand bemanna en av kioskerna ute på arenorna, där man servar kalla och varma drycker, enklare mat såsom hamburgare, wokrätter, fikabröd, smörgåsar mm. Kassavana är en merit. Naturligtvis finns det möjlighet bidra med andra saker än kioskverksamheten för den som hellre gör något annat.

Att göra ett O-Ringen kan ju vara jobbigt, slitsamt och... och... alldeles... alldeles underbart! Häng med och ta chansen att vara med om att få "göra" ett O-Ringen! Dela glädjen med alla andra funktionärer. O-Ringen är en upplevelse för deltagarna men även för oss som funktionärer. Otroligt, fantastiskt, imponerande, ja orden räcker inte till så det får helt enkelt sammanfattas i ett stort TACK till er som ställer upp!

Vad är O-Ringen?

O-Ringen är världens största orienteringsarrangemang och beräknas samla cirka 20 000 deltagare, Det blir många olika tävlingsområden när O-Ringen 2023 kommer till Åre. De två första OL-etapperna avgörs i Trillevallen vid foten av Välliste. Den tredje OL-etappen avgörs i Järpen och de två sista äger rum i Ånn. Sprintorienteringen för eliten och ungdomsstafetten kommer att genomföras i Åre by.

För MTBO gäller Östersund som tävlingsområde för två av dagarna samt Järpen en dag och PreO hittar ni i Vålådalen, Fröå gruva, Mörsil och Järpen.

Centralort med oringentorget blir Åre by med Holiday club som nav. En större camping kommer att finnas på Molanda flygplats. Övrigt boende blir i stugor, hotell, bygcegårdar mm. Transporten till tävlingarna kommer att ske enbart med buss från olika ställen sk satellitparkeringar i Åredalen

Om du går in på O-Ringens hemsida www.oringen.se så kan du klicka dig fram till all den information som finns om O-Ringen Åre 2023.

Klubbarbete i övrigt?

Jag pratade också med er om övrigt klubbarbete nu och i framtiden. Flera av er såg positivt på att kunna hjälpa till på olika sätt i vår verksamhet såsom Fjällfemman, nybörjarverksamhet, träningar, Hittaut, information – facebook och hemsidan, sponsorkontakter, materialförvaltare mm. Tacksam om ni kan bekräfta ert intresse även på detta område genom ett mailsvar till This is a mailto link eller ett telefonsamtal 070–5770589.

Varma orienteringshälsningar

 

Gunnar Hedberg

Åre OKs styrelse

Skribent: Magnus Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Åre OK - Orientering
Alstigen 3
83731 Järpen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info