Hoppa till sidans innehåll

Kurs i tävlingsadministration

27 MAR 2020 15:06
Är du teknikintresserad och vill lära dig mer om hur stämplingssystemet SportIdent fungerar? Nu ordnar vi en kurs!
  • Skapad: 27 MAR 2020 15:06

Det var länge sedan man slutade använda stiftklämmor och startkort att stämpla i vid kontrollerna. Nu används istället elektronisk stämplig. Åre OK använder Sportidentsystemet. Nu finns chansen att lära sig mer om hur det fungerar under en kurs i vår.

Förutom själva stämplingssystemet kommer vi gå igenom hur man hanterar resten av tävlingsadministrationen med att lägga upp vilka klasser och banor man vill ha, hur man tar emot anmälningar och hur man får fram resultatlistor. Vi kommer i första hand att titta på programmet OLA, bland annat eftersom det är det system som används på O-Ringen.

Vi kommer också att titta lite på Eventor, Svenska Orienteringsförbundets webbsystem för att anmäla sig till tävlingar. Det är i Eventor alla svenska orienteringstävlingar publicerar start- och resultatlistor och det är där vi alla kan anmäla oss till andra klubars tävlingar.

Lärare på kursen kommer att vara vår ordförande Magnus som jobbat med tidtagning och stämplingsystem på flera O-Ringen och 25-manna, ett antal SM-tävlingar och ett par VM.

Kursen kommer att hållas under tre tillfällen med preliminärt program enligt följande:

Onsdag 22 april, kl 18-20

  • Sportident: löparbrickor, kontroller, radiokontroller

Onsdag 29 april, kl 18-20

  • OLA: Att sätta upp en tävling, grunder

Onsdag 6 maj, kl 18-20

  • OLA: Repetetition från förra gången, liveresultat, onlinekontroller
  • Eventor: Lägga upp en tävling med klasser och avgifter, ladda upp start- och resultatlistor

Om du inte förstår vad ovanstående handlar om så är det ingen fara, det är ju det vi ska gå igenom på kursen. Efter att har varit med vid de tre tillfällena kommer du veta allt värt att veta!

Att delta i kursen innebär inte att du lovar någonting, men om du lockas av att jobba med teknik och tävlingsadministration får du gärna hjälpa till när vi genomför arrangemang, t ex Fjällfemman.

Det är bra om du har möjlighet att ta med dig en egen dator (med Windows) för att kunna öva själv och lära så mycket som möjligt.

Anmäl intresse att vara med till This is a mailto link så snart som möjligt så vi vet hur stor lokal som behövs. Vi kommer att köra någonstans i Åre by. Hör av dig även om du inte kan just de dagar som planerade. Är det många som kan andra tider kanske vi kan flytta kursen.

Skribent: Magnus Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Åre OK - Orientering
Alstigen 3
83731 Järpen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info