Hoppa till sidans innehåll

Lär dig använda Livelox

18 MAJ 2020 13:22
För att se hur andra sprungit och analysera dina egna lopp är Livelox ett bra verktyg. Här går vi igenom hur du kommer igång!
  • Skapad: 18 MAJ 2020 13:22

Vad är Livelox?

Livelox är en tjänst för att visa och analysera hur man sprungit en orienteringsbana. Med Livelox kan man se sig själv och andra löpare som små prickar som rör sig över en karta. Det går att se både live (var deltagarna är just nu) och spela upp i efterhand.

Här kan du se hur det såg ut för Veckans bana, vecka 21, i Livelox.

Kostar det något?

Grundversionen av Livelox är gratis att använda. I gratisversionen kan man se alla tävlingar, men bara en löpare i taget, men Åre OK har skaffat en klubbprenumeration så om du är medlem i Åre OK så kan du jämföra flera löpare samtidigt från klubbarrangemang och närtävlingar (till exempel Veckans bana och Fjällfemman).

För att kunna se fler än en löpare samtidigt från större tävlingar behöver du ha en personlig prenumeration på Livelox.

Hur laddar man upp sitt GPS-spår?

Man kan spela in sitt GPS-spår med sin vanliga GPS-klocka eller med appen Livelox Recorder.

För dig som använder Strava är det enklaste sättet att koppla sitt Stravakonto till sitt Liveloxkonto. Då kan du välja att antingen få alla pass överförda automatiskt till Livelox, eller hämta passet från Strava med ett par klick. Det rekommenderas att börja med inställningen "Synkronisera inga av mina Strava-rutter" och hämta varje pass med några klick. Läs instruktioner här.

Hur loggar man in?

För att kunna spela upp mer än en persons rutt åt gången och för att kunna ladda upp ditt eget spår behöver du logga in i Livelox.

Om du är medlem i Åre OK ska du på inloggningssidan ange Eventor Sverige som inloggningssystem, och sen använda samma användaruppgifter som till klubbens hemsida, Eventor och Idrottonline (som alla använder inloggningsuppgifterna från just Idrottonline). Du använder då ditt personnummer som användarnamn. Om du inte minns ditt lösenord, gå till Åre OKs hemsida, klicka på hänglåset längst upp till höger därefter på Glömt lösenord. Om du inte får något mail med lösenord, hör av dig till This is a mailto link så hjälper vi dig.

Om du inte är medlem i någon orienteringsklubb kan du skapa ett konto direkt i Livelox, se alternativ i menyn högst upp på Livelox.com

Skribent: Magnus Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Åre OK - Orientering
Alstigen 3
83731 Järpen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info