Hoppa till sidans innehåll

Nu är nybörjarkursen igång!

29 AUG 2017 10:55
Igår måndag startade Åre OKs första nybörjarkurs. Intresset var stort, över 40 deltagare välkomnades av klubbens ledare. Kursen fortsätter under hela september.
  • Skapad: 29 AUG 2017 10:55

Det var med spänd förväntan som elva av klubbens ledare stod beredda att ta emot deltagare när nybörjarkursen skulle starta. Skulle det dyka upp någon? Oron visade sig vara onödig då hela 43 deltagare kom till upptakten.

Tillsammans med ledarna fick deltagarna i mindre grupper gå någon av de två banor som förberetts till träningen. För en del var banorna alldeles för enkla och andra fick använda all sin koncentration för att få ihop karta och kompass med verkligheten. Deltagarna verkade dock mest nöjda med att äntligen få chans att lära sig mer om hur man hanterar kartan för att hitta sin väg i skogen.

Nybörjarkursen fortsätter till att börja med under resten av september. De kommande tre måndagarna kommer träningen fortsatt vara förlagd till Tossön, sen får vi se vad ledarna tycker. Kanske är det dags att byta terrängområde för att få variation. Det kan också bli fortsättning efter september, men det beror på intresset från deltagarna.

Kursen riktar sig till medlemmar i Åre OK, men om man är osäker kan man vara med vid ett tillfälle och prova på innan man blir medlem.

Skribent: Magnus Johansson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Åre OK - Orientering
Alstigen 3
83731 Järpen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info