Hoppa till sidans innehåll

Spring tävlingar i höst!

19 AUG 2019 10:40
I höst finns det ett gäng roliga tävlingar att springa, både för nybörjare och de mer erfarna. Här listar vi några tävlingar du borde vara med på!
  • Skapad: 19 AUG 2019 10:40

Att springa en "riktigt" tävling i orientering är inte svårare än att springa Fjällfemman. På alla tävlingar kan man välja att springa i Öppen Motion (ÖM), vilket innebär motionsklasser där alla får delta och man väljer en bana med den längd och svårighetsgrad som man själv vill ha. Till ÖM-klasser kan man anmäla sig på plats på tävlingsdagen.

Vill man istället springa i den tävlingsklass som man "hör till" så behöver man anmäla sig i förväg.

Nedanstående tävlingar rekommenderar vi lite extra i höst. Till de här tävlingarna kommer det finnas någon erfaren orienterare från klubben med som du kan fråga om råd om du känner dig osäker kring hur saker och ting fungerar på tävlingar.

DM medeldistans, Frösön, 24 augusti

Inga konstigheter, medeldistanstävling där vinnarna blir distriktsmästare. Eftersom Jämtland är ett litet distrikt är det ofta inte så många deltagare och inget större ståhej, men ändå kul att få prova orientering på annan karta än man är vad. Föranmälan för åldersklasser senast 20 augusti. Inbjudan och anmälan.

DM långdistans, Frösön, 25 augusti

Samma som ovan, fast långdistans. Föranmälan för åldersklasser senast 20 augusti. Inbjudan och anmälan.

Loffelunken, Östersund, 14 september

En tävling med ungdomsfokus, men med klasser även för vuxna. Mer information.

Älgjakten, Östersund, 15 september

Stafett för 7-mannalag där alla kan vara med. Varje löpare får en bana utifrån ens ålder. Alla banor har samma beräknade segrartid, så det går att kombinera alla åldrar från 10 till 90 år i laget. Åre OK kommer att ha ett klubblag. Anmäl om du vill vara med till This is a mailto link.

25-manna, Stockholm, 12 oktober

En klassisk orienteringsstafett där Jämtland brukar ha ett eller två distriktslag. Ofta kring nästan 400 lag vilket gör 10000 orientarere på plats. Stämningen brukar vara fantastisk! Vi åker gemensam buss från Östersund på fredagen och bor tillsammans vid tävlingarna och hem igen efter medeldistansen på söndagen. Trevligt umgänge med orienterare, glada middagar ihop, kul orientering. Roligare ju fler vi blir, kanske kan vi med just din hjälp få till ett tredje lag! Anmäl intresse att vara med i distriktets lag till lagledare Niclas Lidström på This is a mailto link. För den som vill hänga med men inte vill springa i stafettlaget finns öppna motionsklasser att anmäla sig till på plats.

25-mannamedeln, Stockholm, 13 oktober

Sveriges största individuella endagarstävling, men ändå lika lätt att vara med på som Fjällfemman. Anmäl i förväg om du vill springa åldersklass, senast 6 oktober. Inbjudan och anmälan.

Skribent: Magnus Johansson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Åre OK - Orientering
Alstigen 3
83731 Järpen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info