Hoppa till sidans innehåll

Veckans bana i Undersåker 27-30 maj

27 MAJ 2020 07:30
Under vecka 22 kör vi Veckans bana i Undersåker, med ett upplägg som passar utmärkt för stafetträning!
  • Skapad: 27 MAJ 2020 07:30

Under vecka 22 kör vi ett lite annorlunda upplägg för själva banorna. Kontroller och kartor finns på plats onsdag till lördag. Som vanligt går du till starten, betalar med Swish, väljer en bana och springer den i valfri fart.

Lätta banan

På grund av att kartan är relativt liten finns det bara en längd att välja på, cirka 2 km.

Svåra banan

Långa banan består av två slingor som är "gafflade" med varandra. Det innebär att de delvis har samma kontroller, delvis har olika kontroller. Vill du springa kort springer du en slinga, vill du springa längre springer du båda slingorna.

På grund av "gafflingen" så är varierar slingorna lite grand, men om du springer båda slingorna på en och samma karta så blir det exakt rättvist mot andra som också springer båda slingorna.

Vill du tävla mot någon så kan ni med fördel starta samtidigt och välja kartorsom har olika bokstavskod, då kommer era banor skilja sig lite åt så att ni inte bara kan följa efter varandra, men om ni springer båda slingorna blir det ändå rättvist och ni kan jämföra tider med varandra.

Vill du hellre springa ihop med någon, välj då kartor som har samma bokstavskod, så får ni likadana slingor.

Parkering och start

Starten är ute på ute på hygget sydväst om skolan. Följ orienteirngsskärmarna som hänger i träden för att hitta dit. För parkering hänvisas till parkeringarna vid skolan eller Bygårn, följ gällande parkeringsregler! Se kartklipp ovan.

Skribent: Magnus Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Åre OK - Orientering
Alstigen 3
83731 Järpen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info