Säsongsavslutning med tuffa banor

  • 22 jun 2017
  • Fjällfemman

När säsongens sista Fjällfemma avgjordes i skogen kring skidspåren i Duved var banorna riktigt utmanande, både fysiskt och tekniskt.

Banlängderna skvallrade inte riktigt om de utmaningar som väntade, framför allt på den längsta banan som var en bit ovanför Linbanans bergstation innan den vände nedåt igen. Även orieneringstekniskt visade sig banorna vara svårbemästrade, men det kan nog delvis förklaras av att den tuffa stigningen gjorde löparna trötta vilket ju är säkert sätt att få misstagen att börja komma.

58 deltagare kom till starten vid Hamrelia i Duved. Av dessa var det 46 som tog banans alla kontroller i rätt ordning och som därmed fick godkänt resultat. Bland såväl godkända som underkända löpare var det dock mestadels glatt humör och god stämning vid målet, inte minst eftersom det bjöds på korv och hamburgare. Många och långa blev diskussionerna om vilket vägval som lönat sig och hur man skulle tänkt och gjort för att hitta rätt.

Resultat och sträcktider (tider kontroll för kontroll) finns i Eventor.

För den som inte fått nog av orientering finns Naturpasset i Järpen, med 50 kontroller som sitter ute hela sommaren att ta i eget tempo. Helgen 7-9 juli kan man också springa Vålådalens 3-dagars, första etappen går i Åre by, medan andra och tredje etappen går i Vålådalen.