Dags att arrangera tävling: Vålådalens 3-dagars

  • 18 jun 2018
  • Egna nyheter

Åre OK har tidigare inte arrangerat nationella tävlingar, men nu är det dags för vårt första arrangemang. Vi ska tillsammans med Östersunds OK och Frösö IF arrangera den klassiska tävlingen Vålådalen 3-dagars i juli. Häng med!

Om tre veckor, 6-8 juli, avgörs orienteringstävlingen Vålådalens 3-dagars i Åre by och Vålådalen. Tävlingen består av sprintorientering inne i Åre by på fredagskvällen, medeldistans på lördagen i Vålådalen och långdistans på söndagen, också det i Vålådalen.

Åre OK har gått in som medarrangör och lovat att ställa upp med ett antal funktionärer under helgen. Därför behövs just du! Alla kan bidra, ingen tidigare erfarenhet av orientering eller orienteringstävlingar behövs! Även ungdomar kan hjälpa till, från ca 14 år och uppåt..

Det här behövs hjälp med:

Torsdag 5/7 Vålådalen

16:00-17:30
2-3 personer Plocka kartor i plastfickor

Fredag 6/7 Åre (parken nedanför torget)

17:00-21:00
2 personer till förvarning (rapportera per radio vilka löpare som är på väg mot mål)
2-4 personer till startplatsen
2-4 personer vid målet

Om du kan komma loss någon timme tidigare på fredagen och hjälpa till att bygga upp arenan är det välkommet!

Lördag 7/7 (Vålådalen)

09:00-15:00
2 personer till förvarning (rapportera per radio vilka löpare som är på väg mot mål)
2-4 personer till startplatsen
2-4 personer vid målet

Söndag 8/7 (Vålådalen)

08:30-15:00
2 personer till förvarning (rapportera per radio vilka löpare som är på väg mot mål)
2-4 personer till startplatsen (behöver vara på plats 08:00)
2-4 personer vid målet
Du som ställer upp som funktionär på lördag och söndag i Vålådalen bjuds på lunch på fjällstationen, och vi har också några rum för övernattning så att du slipper fara emellan. För övernattande funktionärer ingår också frukost och middag. För de som ska jobba på lördagen är det ok att ta rummet i anspråk redan på fredagen.

Du får gärna ta flera pass, men det är till stor hjälp även om du bara tar ett pass!

Meddela Magnus via ordf@areok.se eller 070-3810356 att du kan vara med och om du vill bo på fjällstationen. Det kommer bli kul!


Det finns även möjlighet att vara med som deltagare. Tänk dock på att vi behöver fylla våra funktionärspass. Kanske kan du jobba medan ditt barn springer, eller så jobbar du en dag och springer en annan? Anmälan kan göras på plats till så kallade Öppen Motion-klasser, men om man vill springa i sin åldersklass behöver man anmäla sig i förväg. Anmälan görs i Eventor:

Fredag: https://eventor.orientering.se/Events/Show/18029
Lördag: https://eventor.orientering.se/Events/Show/18030
Söndag: https://eventor.orientering.se/Events/Show/18031

För att logga in i Eventor använder du samma uppgifter som till klubbens hemsida (vilket i sin tur är samma som till andra IdrottOnline-sidor). Hör av dig till undertecknad om du sak