Fjällfemmans vårsäsong avslutad

  • 20 jun 2019
  • Fjällfemman

Som vanligt många deltagare som njöt av en kortare eller längre bana i skogen väster om Mullfjället när vårsäsongen avslutades med femte deltävlingen av Fjällfemman. Nu tar vi paus över sommaren och laddar upp inför höstens tre deltävlingar.

86 deltagare kom till start när vårens sista deltävling av Fjällfemman avgjordes utanför Duved. Start och mål var vid elljusspårets start och banorna gick delvis upp i den nedre delen av Mullfjällets västra sluttning. Många tyckte banorna var utmanande, men de flesta klarade ändå sina banor och var med all rätt både glada och stolta när de fick godkänt resultat vid utstämplingen.

Resultaten finns i Eventor, sträcktiderna i WinSplits och vägvalen kan laddas upp, visas och analyseras i Livelox. Den sammanlagda ställningen efter vårens fem deltävlingar finns också i Eventor.

Nästa deltävling av Fjällfemman avgörs 14 augusti i Mörsil. För den som vill bättra på orienteringstekninen innan dess finns det en del att välja på.

Åre OK börjar med start i nästa vecka att sälja Naturpasset, ett paket med några kartor med fasta kontroller som sitter ute hela sommaren.

6-7 juli arrangeras Vålådalens 3-dagars i just Vålådalen (första etappen går på kvällen 5 juli inne i Östersund). Det går att anmäla sig på plats och det finns banor i olika längd och svårighetsgrader att välja på, så alla kan vara med.