Snart premiär för hittaut

  • 6 maj 2020
  • Egna nyheter

Onsdagen den 13 maj har hittaut Åre premiär. Då kommer kartbladet med kartor från 9 områden i kommunen att delas ut till alla hushåll och finnas att hämta på utlämningsställen.

229 checkpoints kommer det att finnas att leta efter, fördelade på de nio områdena. Många sitter redan ute i terrängen, men några har inte kunnat sättas ut ännu då det är för mycket snö kvar på några platser.

Hitta checkpoints och registrera den kodbokstav som finns på stolpen så är du med i utlottningen av priser. Varje registrerad checkpoint är en lott, så ju fler du hittar desto större chans att vinna. Du kan registrera kodbokstaven på hemsidan eller via hittaut-appen (som finns för Android och IOS).

Läs mer på hittaut-hemsidan: hittaut.nu/are.

Hittaut är en satsning från Svenska Orienteringsförbundet tillsammans med lokala orienteringsföreningar som funnit i flera år på andra orter. Nu har även vi i Åre OK hoppat på tåget och satsar för fullt. Tack vare stöd från Leader Sjö, Skog & Fjäll, Åre Kommun och ett antal sponsorer kan vi nu dela ut kartbladet gratis till alla kommunens hushåll och via utdelningsställen till de som gästar kommunen.